DUIVEN WEREN

HET VOORKOMEN EN WEREN VAN DUIVEN

Duiven

Duiven overlast bestrijden

Duiven vormen een familie van compact, middelgrote gebouwde vogels met een volle, ronde borst en een kleine kop. Een duif broedt in een kleine 20 dagen 1 à 2 jongen uit. Ze kunnen wel 5 legsels per jaar hebben.

De gevolgen van duivenoverlast: In Nederland is duivenoverlast een veel voorkomend probleem. Vooral stadsduiven veroorzaken de meeste overlast. Per jaar produceert een duif gemiddeld 14 kg poep. Hout, stuc- en voegwerk, verflagen, zandsteen en beton kunnen onherstelbaar beschadigd worden door het zuur in de uitwerpselen. Ook ontstaat er corrosie van daken door deze uitwerpselen. De nesten van duiven veroorzaken aanzienlijke schade aan gebouwen. Duiven zijn het hele jaar door op zoek naar nestgelegenheden. Ze nestelen graag op hoge, droge plaatsen. Onder dakpannen, balkons en in gevels van gebouwen. Ook is een duif honkvast, dus heeft een duif jouw schutting of balkon uitgekozen dan is dat zijn terrein en dat betekent tientallen kilo’s aan poep.

Onze werkwijze bij duivenbestrijding

Er zijn verschillende manieren waar ADWIK gebruikt van maakt om duivenoverlast op te lossen. Vogelpinnen, elektronische vogelwering, spandraad en vogelnetten.

Vogelpinnen voor duiven bestrijding:
Vogelpinnen zijn kunststof stroken met rvs-pinnen. Deze stroken kunnen bevestigd worden met schroeven, spijkers of lijm. Door deze vogelpinnen wordt voorkomen dat duiven kunnen landen of nesten. Ze zijn geschikt voor zowel woningen, bedrijfspanden en -kantoren als parkeergarages, kerken, molens en monumentale gebouwen.

Elektronische vogelwering voor duiven bestrijding:
Elektronische vogelwering is een zeer effectief en discreet systeem om duiven te weren en uw gebouw te beschermen. Elke keer als een duif het systeem aanraakt krijgt het een ongevaarlijke maar onaangename schok waardoor ze wegvliegt. De schok is zodanig dat de duif de plek associeert met ongemak en uit onderzoek is gebleken dat de duiven hierdoor niet meer zullen terugkeren. Voordelen van dit systeem is dat de elektrische vogelwering vrijwel onzichtbaar aangebracht wordt. Het is veelzijdig en kan bijna op alle gebouwen worden geplaatst. De duiven worden permanent verjaagt. Ook voldoet het aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.

Spandraad voor duiven bestrijding:
Het vogelwering draadsysteem is een flexibel systeem dat tot prima resultaten kan leiden voor het weren van duiven op o.a. randen en richel van uw balkon, woning of pand. Het uiterst efficiënte draadsysteem bestaat uit RVS veren en draden die met nylon bedekt zijn. Ze worden strak aan gespannen tussen paaltjes van roestvrijstaal staal. Dit systeem is zo discreet dat het bijna niet zichtbaar is. Het draadsysteem kan aangebracht worden op de meeste buiten oppervlakken waardoor de duif niet meer kan landen op de richels.

Duivennet voor duiven bestrijding:
Een duivennet/vogelnet is een goede manier om uw duivenprobleem op te lossen. Hebben duiven uw gebouw, woning of balkon uitgekozen om op te landen dan kan het duivennet gebruikt worden overal waar duiven graag zitten of slapen. ADWIK heeft vogelnetten in alle kleuren en maten zodat het praktisch onzichtbaar is bij uw gebouw of woning. Het vogelnet wordt op maat gesneden en het wordt op het totale probleemgebied, zoals balkons, luifels, bruggen en schuilplaatsen aangebracht.

De voordelen van duivennetten zijn dat deze netten overal aangebracht kunnen worden, horizontaal, verticaal en diagonaal. U hebt kostenbesparing: minder onderhoud- en schoonmaakkosten. De duivennetten voldoen aan de regelgeving omtrent dierenwelzijn.

Professioneel en deskundig duiven bestrijden

ADWIK-ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van duiven. Het deskundig uitvoeren van ongediertebestrijding kan alleen met de juiste certificaten. ADWIK wering, preventie en ongediertebestrijding beschikt over certificaten voor het bestrijden van ongedierte, zoals plaagdieren en hout-aantastende insecten. Wij werken ook volgens de regelgeving van IPM (Integrated Pest Management).

CONTACT

Hulp nodig met het bestrijden of de preventie van ongedierte?

Vul het contactformulier van de website in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Als u per direct hulp nodig hebt in het bestrijden van ongedierte, neem dan telefonisch contact op via onderstaand nummer.

    Industrieweg 124, 2254 AE Voorschoten

   +31 (0)71 2040883

   info@adwik.nl

AFSPRAAK

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom (verdere)schade aan uw eigendom en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. ADWIK is krachtig in de preventie en bestrijding van ongedierte. Wij doen alles wat we kunnen, om uw probleem grondig en deskundig te verhelpen.

Plan een afspraak

Duurzaam & voordelig duiven bestrijden

Waarom u kiest voor ADWIK duivenbestrijding

De manier waarop ADWIK de bestrijding tegen duiven aangaat, is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Onze visie en service vertaald zich dan ook naar: Het bieden van duurzame oplossingen, zowel curatief als preventief, om ongedierte en plaagdieren efficient en effectief te bestrijden. Voor een modern groeiend bedrijf is dit niet alleen verantwoord ondernemen, maar is voor de klant ook duurzaam en voordelig.

Preventie en weren tegen duiven overlast

Duiven kunnen verschillende virussen, schimmels en bacteriën met zich meedragen. Deze ziekteverwekkers kunnen overgedragen worden op mensen als u in aanraking komt met een duif. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld inademing, wat kan leiden tot longziekten zoals de papegaaienziekte. Hun opgedroogde uitwerpselen, huidschilfers en veren kunnen allergieën veroorzaken wat kan leiden tot ziektes zoals astma. Duiven dragen vaak ook verschillende parasieten bij zich zoals bloedluis. Wilt u af van duiven en duivenpoep maak dan een afspraak met ADWIK zodat wij kunnen zorgdragen voor een effectieve duivenbestrijding.

Periodiek duiven bestrijden

Structureel overlast van duiven (ongedierte) vanwege de aard of activiteiten van uw bedrijf? Pak u voordeel met periodieke preventieve controles en bestrijding. Lees meer

Gratis en vrijblijvend!
mier
mier