HOUTWORM EN BOKTORBESTRIJDING

EFFECTIEF BESTRIJDEN VAN HOUTWORM EN BOKTOR

Houtworm & Boktor

Houtworm en boktor-overlast bestrijden

De houtworm en boktor zijn de twee meest voorkomende houtaantasters. Beide ongedierte kunnen voor ernstige schade aan uw huis en meubelen zorgen. De houtaantasters eten het hout op wat kan resulteren in het vervallen van het hout, maar ook in uiteindelijke vervanging. Er zijn verschillende soorten houtaantasters, de meest voorkomende zijn;

  • De gewone houtwormkever
  • De huisboktor
  • De grote houtwormkever of wel de bonte knaagkever
  • Spinthoutkever

Al deze houtaantasters zijn drooghout borders en komen vooral voor in loofhout. Als de houtaantasters actief zijn kunt u dit herkennen aan het zaagsel ofwel boormeel dat uit de uitvlieg openingen komt.

Onze werkwijze bij houtworm en boktor bestrijding

In de voorafgaande fase, het eerste onderdeel van het bestrijding proces, zal er een inspectie plaatsvinden. Tijdens deze inspectie wordt er onderzocht van welke soort houtaantaster(s) er sprake is en in hoeverre het ongedierte actief is.

Vervolgens start de hoofdfase van het bestrijding proces. Tijdens deze fase kunnen er drie soorten methodes gebruikt worden; invriezen, zuurstof onttrekkingen en het gebruik van insecticide. ADWIK is een gespecialiseerde insecticide bestrijder en zal deze methode dan ook het meest gebruiken. Daarnaast is dit ook de meest voorkomende bestrijdingstechniek.

Bij het gebruik van insecticide zal er eerst een goede schoonmaak plaatsvinden, waarna het bestrijdingsmiddel op het hout zal aanbrengen. Bij specifieke boktorbestrijding zal de insecticide in het hout zelf worden geïnjecteerd. Op deze manier komt de insecticide ver genoeg het hout in om diepgewortelde houtaantasters ook aan te pakken. Daarnaast wordt er ook preventief werk verricht om verdere aantasting te voorkomen.

Professioneel en deskundig houtworm & boktor bestrijden

Naast dat ADWIK een professionele bestrijding garandeert, bent u ook garant van een nette afhandeling en bieden wij u 10 jaar garantie op de behandelde delen. Het deskundig uitvoeren van ongediertebestrijding kan alleen met de juiste certificaten. ADWIK wering, preventie en ongediertebestrijding beschikt over certificaten voor het bestrijden van ongedierte, zoals plaagdieren en hout-aantastende insecten. Wij werken ook volgens de regelgeving van IPM (Integrated Pest Management).

Wij adviseren houtwormbestrijding en boktorbestrijding niet zelfstandig te gaan bestrijden. Als particulier is het verkrijgen van goede materialen namelijk niet altijd mogelijk. Heeft u toch professionele bestrijdingsmiddelen voor het bestrijden van boktor en houtworm weten te verkrijgen, wees er dan van bewust dat deze bestrijdingsmiddelen zeer giftig zijn. Als de bestrijdingsmiddelen op een verkeerde wijze worden gebruikt, brengt u mogelijk schade aan uw gezondheid toe (en die van uw kinderen en huisdieren). De medewerkers van ADWIK bezitten over de certificaten, waardoor we niet alleen de juiste bestrijdingsmiddelen kunnen aanschaffen maar de giftige stoffen ook deskundig en professioneel weten in te zetten.

CONTACT

Hulp nodig met het bestrijden of de preventie van ongedierte?

Vul het contactformulier van de website in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Als u per direct hulp nodig hebt in het bestrijden van ongedierte, neem dan telefonisch contact op via onderstaand nummer.

   Industrieweg 124, 2254 AE Voorschoten

   +31 (0)71 2040883

   info@adwik.nl

AFSPRAAK

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom (verdere)schade aan uw eigendom en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. ADWIK is krachtig in de preventie en bestrijding van ongedierte. Wij doen alles wat we kunnen, om uw probleem grondig en deskundig te verhelpen.

Plan een afspraak

Duurzaam & voordelig

Waarom u kiest voor ADWIK ongediertebestrijding houtworm en boktor

Wij pakken de bestrijding van houtworm en boktor grondig aan, dat is zeer belangrijk omdat er zo voorkomen wordt de ongedierte terugkeert. Als de bestrijding niet deskundig wordt aangepakt, is de kans groot dat er bijvoorbeeld houtworm in de hout blijft zitten. De houtworm overleeft de bestrijding en zal helaas weer schade aanrichten en is al het werk voor niets geweest.

De manier waarop ADWIK de bestrijding tegen plaagdieren en ongedierte aangaat, is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Onze visie en service vertaald zich dan ook naar: Het bieden van duurzame oplossingen, zowel curatief als preventief, om ongedierte en plaagdieren efficient en effectief te bestrijden. Voor een modern groeiend bedrijf is dit niet alleen verantwoord ondernemen, maar voor de klant ook duurzaam en voordelig. Lees meer

Weren tegen boktor en houtworm

In bepaalde situaties is het lastig om de boktor en houtworm volledig preventief te bestrijden, maar u uw huis zeker minder aantrekkelijk maken door de volgende preventieve maatregelen te nemen: Zorg ervoor dat hout droog blijft, een warm en geventileerd huis, meubels van goede kwaliteit, let op 2de hands meubilair of antiek op tekenen van boktor en/of houtworm, indien mogelijk geïnfecteerd hout direct uit uw huis verwijderen. U kunt bij ADWIK speciale vliegvallen aanschaffen om volwassen houdborende kevers te vangen, hopelijk voordat ze de kans krijgen om te paren.

Binnen uw bedrijf kan ongedierte vaak grote (imago)schade aanrichten en nadelige gevolgen hebben. Bedrijven die werken met voeding hebben vaak structureel overlast. Door aaneenschakeling van wering, advies, regelmatige inspectie en detectie wordt transitie vroegtijdig gesignaleerd en kunnen problemen voorkomen worden. Structureel overlast van (knaag)plaagdieren en/of ongedierte vanwege de aard of activiteiten van uw bedrijf? Pak u voordeel met periodieke preventieve controles en bestrijding.

Gratis en vrijblijvend!
mier
mier