EIKENPROCESSIERUPS BESTRIJDEN

HET VOORKOMEN, WEREN EN BESTRIJDING VAN DE EIKENPROCESSIERUPS

Eikenprocessierups

Wat is een eikenprocessierups en de overlast van deze rups

Wat is een eikenprocessierups of vlinder? Het is de naam van een nachtvlinder die voorkomt in delen van Europa en Azië. De naam zegt het al, deze rups leeft vooral in en van verschillende soorten eikenbomen. Door de overlast is het belangrijk de nesten van de eikenprocessierups te bestrijden.

De rups is behaard en een deel van de beharing bestaat uit zogenaamde brandharen. Deze haren worden gebruikt als verdediging tegen vijanden zoals insectenetende zoogdieren. Als de rupsen of het nest waarin zij zich bevinden verstoort wordt, worden de microscopisch kleine brandharen afgegeven aan de lucht. Deze haren kunnen hevig irriterende ontstekingsreacties aan huid en slijmvliezen veroorzaken. Ingeademde haren kunnen in extreme gevallen zelfs levensbedreigend zijn.

Bestrijden van de eikenprocessierups ook voor huisdieren

Huisdieren zoals honden en vee kunnen zeer zeker ook vervelende gevolgen ondervinden als ze in contact komen met de rupsen. Daarom is het zo belangrijk om tijdig de eikenprocessierups te bestrijden en is voorzichtigheid geboden. Als je een nest van een eikenprocessierups ontdekt is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. ADWIK is gespecialiseerd in het bestrijden en verwijderen van de nesten van de eikenprocessierups.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van de eikenprocessierups?

Het is aan te raden om nooit zelf een nest met eikenprocessierupsen te bestrijden of te verwijderen. ADWIK doet dit op een professionele manier met beschermende kleding aan. Voor de kosten van het bestrijden van de eikenprocessierups vraagt u vrijblijvend een offerte aan of belt u ons op. Als u dit zelf gaat doen heeft u zeer veel kans dat u de brandharen van de rups op uw lichaam krijgt of zelfs inademt met alle nare gevolgen van dien. En ook de omgeving van het nest kan last krijgen van de rondvliegende brandharen. Deze kunnen met de wind wel 100 meter wegvliegen. De eikenprocessierups kan alleen bestreden worden door experts.

Wanneer veroorzaakt de eikenprocessierups overlast

Het bestrijden van de eikenprocessierups begint in het voorjaar en dat is de periode wanneer de meeste klachten worden veroorzaakt. De eikenprocessierups bestrijders zijn in deze maanden druk bezig met het bestrijden. De overlast van de eikenprocessierups begint in mei tot juni. Van april tot mei komen de eitjes uit en gaan de larves wel 5 keer vervellen voordat de verpopping plaats vindt. Na de derde vervelling verschijnen de brandharen die zoveel overlast verzorgen.

Klachten ten gevolge van de eikenprocessierups

Indien u klachten krijgt van de eikenprocessierups is het raadzaam om uw kleding uit te trekken waar de brandharen inzitten. Heeft u jeuk of rode plekken? Plak dan een stuk plakband op de huid en trek het er weer af. Dit is slechts een kleine opsomming van wat u kunt doen bij klachten van de eikenprocessierups. Wilt u deskundige informatie over klachten door de eikenprocessierups? Adviseren wij u naar uw huisarts te gaan. Uw huisarts kan u onder andere vertellen wat u moet doen als u klachten heeft door de brandharen van de rups.

CONTACT

Hulp nodig met het bestrijden of de preventie van de eikenprocessierups?

Vul het contactformulier van de website in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Als u per direct hulp nodig hebt in het bestrijden van de eikenprocessierups, neem dan telefonisch contact op via onderstaand nummer.

    Hyacintstraat 39a, 2252 VD Voorschoten

   +31 (0)71 2040883

   info@adwik.nl

AFSPRAAK

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom (verdere)schade aan uw eigendom en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. ADWIK is krachtig in de preventie en bestrijding van de eikenprocessierups. Wij doen alles wat we kunnen, om uw probleem grondig en deskundig te verhelpen.

Plan een afspraak

Professioneel en deskundig eikenprocessierups bestrijden

ADWIK-ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van eikenprocessierups. Het deskundig uitvoeren van ongediertebestrijding kan alleen met de juiste certificaten. ADWIK wering, preventie en ongediertebestrijding beschikt over certificaten voor de bestrijding van ongedierte, zoals plaagdieren en hout-aantastende insecten. Wij werken ook volgens de regelgeving van IPM (Integrated Pest Management).

Duurzaam & voordelig eikenprocessierups bestrijden

Waarom u kiest voor ADWIK eikenprocessierups bestrijding

De manier waarop ADWIK de bestrijding tegen de eikenprocessierups aangaat, is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Onze visie en service vertaald zich dan ook naar: Het bieden van duurzame oplossingen, zowel curatief als preventief, om de eikenprocessierups efficiënt en effectief te bestrijden. Voor een modern groeiend bedrijf is dit niet alleen verantwoord ondernemen, maar is voor de klant ook duurzaam en voordelig.

Gratis en vrijblijvend!
mier
mier