KLACHTEN DOOR DE EIKENPROCESSIERUPS

HET VOORKOMEN, WEREN EN BESTRIJDING VAN DE EIKENPROCESSIERUPS

Eikenprocessierups bestrijden

Klachten ten gevolge van de Eikenprocessierups

De eikenprocessierups bezorgt Nederland de laatste jaren voor flinke overlast en heeft vervelende gevolgen ten aanzien van de gezondheid. De brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten als jeuk en pijn veroorzaken. De haartjes zijn zo klein dat u ze niet kan zien. De brandharen waaien door de lucht in de buurt van de besmette bomen.

Welke klachten kan de eikenprocessierups veroorzaken?

Als uw huid in contact is gekomen met de brandharen van de eikenprocessierups, is het mogelijk dat u binnen 8 uur rode pijnlijke uitslag op uw huid krijgt. De klachten de die brandharen van de rups veroorzaken zijn zeker niet mild te noemen. De uitslag veroorzaakt hevige jeuk en een kenmerkend symptoom zijn de zichtbare vochtige blaasjes op uw huidoppervlak. De brandharen van de eikenprocessierups kunnen milde maar ook ernstige gevolgen hebben zoals;

  • Heftige reactie geven van het oogbindvlies en/of hoornvlies met zwelling, roodheid en jeuk en in sommige gevallen ontstekingen
  • Na inademing kunnen brandharen irritatie of ontsteking geven van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen
  • In hevige gevallen een anafylactische shock.
  • Keelpijn eventuele slikstoornissen, in sommige gevallen is er sprake van kortademigheid.

Wilt u deskundige informatie over klachten door de eikenprocessierups? Adviseren wij u naar de thuisarts.nl te gaan.

Wat kunt u doen bij klachten van de eikenprocessierups?

Trek uw kleding uit waarin de brandharen zitten en was deze grondig. Als u ergens jeuk heeft en/of rode plekjes dan kunt u een stuk plakband op de huid plakken. De brandhaartjes van de eikenprocessierups blijven aan het plakband zitten en komen zo los van de huid. Spoel uw huid en ogen goed met veel lauw water, bijvoorbeeld onder de douche. Ga in ieder geval nooit krabben of wrijven, dit maakt de klachten juist erger. Bij veel jeuk kan een verkoelende zalf of crème met menthol helpen. Dit is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist.

Of als uw ogen steeds roder en dikker worden en dit niet beter wordt door spoelen met lauw water. Het kan zijn dat er een brandhaar van de eikenprocessierups in het oog is blijven steken, dit kan een ernstige oogontsteking veroorzaken. Bel uiteraard ook als u het ineens benauwd krijgt of moeite met ademhalen, uw oogleden, lippen, tong en/of keel steeds dikker worden. Dit kan namelijk wijzen op een allergische reactie van de brandharen van de eikenprocessierups. Meestal verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot twee weken.

Wilt u de eikenprocessierups zelf bestrijden?

Het is aan te raden om nooit zelf een nest met eikenprocessierupsen te bestrijden of te verwijderen. Als de rupsen of het nest waarin zij zich bevinden verstoort wordt, worden microscopisch kleine brandharen afgegeven aan de lucht. Deze haren kunnen hevig irriterende ontstekingsreacties aan huid en slijmvliezen veroorzaken. ADWIK voorkomt bij het bestrijden van de eikenprocessierups dat de rupsen hun brandharen loslaten. ADWIK verwijderd de nesten op een professionele manier met beschermende kleding aan.

Wanneer veroorzaakt de eikenprocessierups de meesten klachten?

Het bestrijden van de eikenprocessierups begint in het voorjaar. De eikenprocessierups bestrijders zijn in deze maanden druk bezig met het bestrijden. De overlast van de eikenprocessierups begint in mei tot juni. Van april tot mei komen de eitjes uit en gaan de larves wel 5 keer vervellen voordat de verpopping plaats vindt. Na de derde vervelling verschijnen de brandharen die zoveel overlast verzorgen.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van de eikenprocessierups?

Het is aan te raden om nooit zelf een nest met eikenprocessierupsen te bestrijden of te verwijderen. ADWIK doet dit op een professionele manier met beschermende kleding aan. Voor de kosten van het bestrijden van de eikenprocessierups vraagt u vrijblijvend een offerte aan of belt u ons op. Als u dit zelf gaat doen heeft u zeer veel kans dat u de brandharen van de rups op uw lichaam krijgt of zelfs inademt met alle nare gevolgen van dien. En ook de omgeving van het nest kan last krijgen van de rondvliegende brandharen. De eikenprocessierups kan alleen bestreden worden door experts.

CONTACT

Hulp nodig met het bestrijden of de preventie van de eikenprocessierups?

Vul het contactformulier van de website in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Als u per direct hulp nodig hebt in het bestrijden van de eikenprocessierups, neem dan telefonisch contact op via onderstaand nummer.

    Hyacintstraat 39a, 2252 VD Voorschoten

   +31 (0)71 2040883

   info@adwik.nl

AFSPRAAK

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom (verdere)schade aan uw eigendom en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. ADWIK is krachtig in de preventie en bestrijding van de eikenprocessierups. Wij doen alles wat we kunnen, om uw probleem grondig en deskundig te verhelpen.

Plan een afspraak

Professioneel en deskundig eikenprocessierups bestrijden

ADWIK-ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van eikenprocessierups. Het deskundig uitvoeren van ongediertebestrijding kan alleen met de juiste certificaten. ADWIK wering, preventie en ongediertebestrijding beschikt over certificaten voor de bestrijding van ongedierte, zoals plaagdieren en hout-aantastende insecten. Wij werken ook volgens de regelgeving van IPM (Integrated Pest Management).

Duurzaam & voordelig eikenprocessierups bestrijden

Waarom u kiest voor ADWIK eikenprocessierups bestrijding

De manier waarop ADWIK de bestrijding tegen de eikenprocessierups aangaat, is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Onze visie en service vertaald zich dan ook naar: Het bieden van duurzame oplossingen, zowel curatief als preventief, om de eikenprocessierups efficiënt en effectief te bestrijden. Voor een modern groeiend bedrijf is dit niet alleen verantwoord ondernemen, maar is voor de klant ook duurzaam en voordelig.

Gratis en vrijblijvend!
mier
mier