WANNEER HET MEESTE OVERLAST VAN DE EIKENPROCESSIERUPS

HET VOORKOMEN, WEREN EN BESTRIJDING VAN DE EIKENPROCESSIERUPS

Eikenprocessierups bestrijden

Wanneer veroorzaakt de eikenprocessierups overlast?

De volwassen vlinders verzamelen zich rond augustus en september rond eikenbomen om te paren en eieren af te zetten. Het vrouwtje scheidt een geurstof af dat de mannetjes aantrekt. De mannetjes sterven vrijwel direct na de paring. De vrouwtjes zetten eerst hun eieren af op een of meerdere eikenbomen voordat zij sterven. Tijdens de winterperiode verblijft de eikenprocessierups in het eistadium. De eikenprocessierupsen komen alleen uit als de temperaturen in de lente hoger worden. Tot zover is er nog geen overlast van de eikenprocessierups.

Wanneer bestrijden van de eikenprocessierups om overlast te voorkomen

Het bestrijden van de eikenprocessierups begint in het voorjaar. In deze maanden zijn de ongedierte bestrijders dus heel actief bezig met het bestrijden van de eikenprocessierups. In deze periode komen namelijk de eitjes vanaf april tot mei uit. Een larve vervelt wel vijf keer voordat de verpopping plaats vindt. Zodra de eikenprocessierupsen uitkomen beginnen ze met het maken van een spinselnest. Na de derde vervelling verschijnen de brandharen die voor zoveel overlast verzorgen. De periode waarin zich dit afspeelt is van mei tot begin juli.

De nesten van de eikenprocessierups kunnen variëren in grote van maat tennisbal tot voetbal. Ze bevatten tientallen tot honderden dieren. De grootste nesten kunnen zelfs een meter doorsnede bereiken. Hier zitten dan wel duizend rupsen in. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk de eikenprocessierups te bestrijden. De rups wordt in Nederland vooral gesignaleerd in zomereiken langs lanen in steden en dorpen, erfbeplantingen op campings en landgoederen in bosrijke omgevingen. In bossen wordt de rups ook waargenomen, maar in mindere mate waardoor de overlast er beperkter is. Dit komt omdat de eikenprocessierupsen liever in bomen zitten die veel zonlicht ontvangen.

Wanneer en welke klachten door overlast van de eikenprocessierups

Mocht u klachten krijgen van de eikenprocessierups dan zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen zoals gelijk uw kleding uittrekken waarin de brandharen zitten. Plakband op de huid plakken en het er weer aftrekken. De brandhaartjes van de eikenprocessierups blijven aan het plakband zitten en komen zo los van de huid. Kijkt u even bij klachten van de eikenprocessierups voor nog meer tips en advies om de klachten van deze rups te voorkomen of te behandelen. Ervaart of denkt u klachten te ervaren ten gevolge van de eikenprocessierups? Neem dan contact op met een deskundige zoals een huisarts

Wat zijn de kosten om een nest te verwijderen

Voor de kosten van het bestrijden van de eikenprocessierups vraagt u vrijblijvend een offerte aan of belt u ons op. Wat de kosten processierupsen nest weg te laten halen, hangt af van meerdere factoren. Om te zeggen hoeveel de gemeente Voorschoten, bedrijven en/of particulieren precies betalen qua tarieven om de eikenprocessierupsen (nesten) te verwijderen, hangt af van meerdere factoren.

CONTACT

Hulp nodig met het bestrijden of de preventie van de eikenprocessierups?

Vul het contactformulier van de website in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Als u per direct hulp nodig hebt in het bestrijden van de eikenprocessierups, neem dan telefonisch contact op via onderstaand nummer.

    Industrieweg 124, 2254 AE Voorschoten

   +31 (0)71 2040883

   info@adwik.nl

AFSPRAAK

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom (verdere)schade aan uw eigendom en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. ADWIK is krachtig in de preventie en bestrijding van de eikenprocessierups. Wij doen alles wat we kunnen, om uw probleem grondig en deskundig te verhelpen.

Plan een afspraak

Professioneel en deskundig eikenprocessierups bestrijden

ADWIK-ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van eikenprocessierups. Het deskundig uitvoeren van ongediertebestrijding kan alleen met de juiste certificaten. ADWIK wering, preventie en ongediertebestrijding beschikt over certificaten voor de bestrijding van ongedierte, zoals de eikenprocessierups. Wij werken ook volgens de regelgeving van IPM (Integrated Pest Management).

Duurzaam & voordelig eikenprocessierups bestrijden

Waarom u kiest voor ADWIK eikenprocessierups bestrijding

De manier waarop ADWIK de bestrijding tegen de eikenprocessierups aangaat, is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Onze visie en service vertaald zich dan ook naar: Het bieden van duurzame oplossingen, zowel curatief als preventief, om de eikenprocessierups efficiënt en effectief te bestrijden. Voor een modern groeiend bedrijf is dit niet alleen verantwoord ondernemen, maar is voor de klant ook duurzaam en voordelig.

Gratis en vrijblijvend!
mier
mier