EIKENPROCESSIERUPS BESTRIJDEN IN Leiderdorp

HET VOORKOMEN, WEREN EN BESTRIJDING VAN DE ONGEDIERTE

Eikenprocessierups bestrijding

Eikenprocessierups overlast bestrijden in Leiderdorp

De prachtige eikenboom is één van de meest voorkomende bomen in Nederland, maar helaas is in Leiderdorp de eikenboom de laatste jaren echter niet meer zo geliefd, omdat de eikenprocessierups zich meestal in deze soort boom schuilhoudt. Eikenprocessierups klinkt vrij onschuldig en is ze in wezen ook, maar helaas zorgt deze soort rups voor flink wat overlast in Leiderdorp. Inmiddels is de eikenprocessierups bestempeld als ongedierte en is de bestrijding een noodzaak.

De medewerkers van ADWIK zijn gecertificeerd ongediertebestrijder. De bestrijding van eikenprocessierupsen in Leiderdorp gebeurt door ADWIK op deskundige wijze. In Leiderdorp wordt de preventieve bestrijding uitgevoerd door eikenbomen in te spuiten met nematoden. De bestrijding van de eikenprocessierups wordt uitgevoerd door het opzuigen van de rupsen met een daarvoor speciaal ontwikkeld zuigapparaat.

Wanneer komt in Leiderdorp de eikenprocessierups voor?

Het bestrijden van de eikenprocessierups gebeurt in het voorjaar. In de maanden begin april tot ruim eind juli zijn ongedierte bestrijders actief bezig met het bestrijden van de eikenprocessierups, want in deze periode komen de eitjes van de rups uit. Begin juni, juli tot eind augustus bezorgt de eikenprocessierups in Leiderdorp de meeste overlast, want dan schieten de rupsen brandharen af. Brandharen van de rups kunnen bij mensen en dieren echt zeer vervelende gevolgen hebben.

Ons dringende advies is dan ook wanneer u een eikenprocessierups nest ziet in Leiderdorp, blijft u dan uit de buurt en neem direct contact met ons op. ADWIK zal de eikenprocessierups effectief bestrijden, wat u een hoop narigheid bespaart.

Welke Klachten krijg je door de rups?

Als uw huid in contact is gekomen met de brandharen van de eikenprocessierups, is het mogelijk dat u binnen 8 uur rode pijnlijke uitslag op uw huid krijgt. De klachten de die brandharen van de rups veroorzaken zijn zeker niet mild te noemen. De uitslag veroorzaakt hevige jeuk en een kenmerkend symptoom zijn de zichtbare vochtige blaasjes op uw huidoppervlak. De brandharen van de eikenprocessierups kunnen milde maar ook ernstige gevolgen hebben zoals;

  • Heftige reactie geven van het oogbindvlies en/of hoornvlies met zwelling, roodheid en jeuk en in sommige gevallen ontstekingen
  • Na inademing kunnen brandharen irritatie of ontsteking geven van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen
  • In hevige gevallen een anafylactische shock.
  • Keelpijn eventuele slikstoornissen, in sommige gevallen is er sprake van kortademigheid.

Wilt u deskundige informatie over klachten door de eikenprocessierups? Adviseren wij u naar uw huisarts te gaan. Uw huisarts kan u onder andere vertellen wat u moet doen als u klachten heeft door de brandharen van de rups. Het bestrijden van de eikenprocessierups in Leiderdorp is op zijn minst gezegd noodzakelijk. De indirecte gevolgen zijn ook merkbaar, zoals vermindering van het woon- of recreatiegenot. Mensen kunnen beperkt worden in hun bewegingsvrijheid en vooral voor kleine kinderen zijn de rupsen zeer ongewenst.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van de eikenprocessierups?

Hoeveel het precies kost om een processierupsen nest weg te laten halen, hangt af van meerdere factoren. Om te zeggen hoeveel de gemeente Leiderdorp, bedrijven en/of particulieren precies betalen qua kosten om de eikenprocessierupsen (nesten) te verwijderen, hangt af van meerdere factoren:

  • Aantal aangetaste bomen in een gebied
  • Het aantal nesten in de boom
  • De positie en hoogte van de nesten
  • De bereikbaarheid van de boom

Zoals u kunt opmerken is het exact bepalen lastig, maar u kunt er van uitgaan dat de kosten tussen de €50,- tot €250,- per boom kost.

CONTACT

Hulp nodig met het bestrijden of de preventie van Eikenprocessierups?

Vul het contactformulier van de website in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. Als u per direct hulp nodig hebt in het bestrijden van ongedierte, neem dan telefonisch contact op via onderstaand nummer.

    Industrieweg 124, 2254 AE Leiderdorp

   +31 (0)71 2040883

   info@adwik.nl

AFSPRAAK

Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom (verdere)schade aan uw eigendom en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan. ADWIK is krachtig in de preventie en bestrijding van ongedierte. Wij doen alles wat we kunnen, om uw probleem grondig en deskundig te verhelpen.

Plan een afspraak

Professioneel en deskundig eikenprocessierups bestrijden in Leiderdorp

ADWIK ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van eikenprocessierups. Het deskundig uitvoeren van ongediertebestrijding kan alleen met de juiste certificaten. ADWIK wering, preventie en ongediertebestrijding beschikt over certificaten voor de bestrijding van ongedierte, zoals plaagdieren en hout-aantastende insecten. Wij werken ook volgens de regelgeving van IPM (Integrated Pest Management). Inwoners van Leiderdorp kunnen vertrouwen hebben, dat Adwik het bestrijden van de eikenprocessierups deskundig uitvoert.

Duurzaam & voordelig ongedierte bestrijden

Waarom u kiest voor ADWIK eikenprocessierups bestrijding

De manier waarop ADWIK de bestrijding tegen knaagdieren aangaat, is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Onze visie en service vertaald zich dan ook naar: Het bieden van duurzame oplossingen, zowel curatief als preventief, om ongedierte en plaagdieren efficiënt en effectief te bestrijden. Voor een modern groeiend bedrijf is dit niet alleen verantwoord ondernemen, maar is voor de klant ook duurzaam en voordelig.

In Leiderdorp preventief weren tegen eikenprocessierups overlast

Uw bedrijf in Leiderdorp kan de eikenprocessierups grote (imago)schade aanrichten en nadelige gevolgen hebben. Bedrijven die werken met voeding hebben vaak structureel overlast. Door aaneenschakeling van wering, advies, regelmatige inspectie en detectie wordt transitie vroegtijdig gesignaleerd. En zo kunnen serieuze problemen door ongedierte worden voorkomen. Structureel overlast van (knaag)plaagdieren en/of ongedierte vanwege de aard of activiteiten van uw bedrijf? Pak u voordeel met periodieke preventieve controles en bestrijding. Lees meer

Gratis en vrijblijvend!
mier
mier